Кметът на Сандански: С ръка на сърцето казвам, че съм невинен

Атанас Стоянов се върна на работа в Община Сандански под аплодисментите на своите служители. Тази сутрин кметът даде импровизиран брифинг пред входа на кметството, на който увери, че е невинен.

„Разбира се, че не съм купувал гласове“, отговори той на журналистически въпрос. След което разказа, че е станал жертва на политическо противоборство.

„В неделя бях спрян за проверка на връщане от село Склаве, където бях на гости на кмета Павел Пъхнев. Бях спрян за проверка и, учудващо за мен, в колата ми беше намерена чужда вещ – плик с определена сума и списъци с имена“, разказа градоначалникът. Той увери, че в онзи момент е разбрал, че в автомобила му има пари и списъци, които някой му е подхвърлил, за да го злепостави като кмет и като заместник-председател на ВМРО.

„Това е опит за дискредитиране на мен и на партията, която представлявам“, подчерта Атанас Стоянов и призна, че няма идея как парите и списъците са се озовали в колата му.

„Съвестта ми е чиста. С ръка на сърцето казвам, че нямам нищо общо с тези чужди вещи“, повтори отново той.

Кметът на Сандански каза, че ще си търси правата в съда.

Атанас Стоянов изкара 24 часа в ареста, след като в неделя вечерта бе задържан край село Ново Делчево по подозрение за изборна търговия. Тогава полицаите откриха в автомобила му малко над 2000 лева в плик и списъци с имена на избиратели.

Вчера обаче от прокуратурата признаха, че не са събрани достатъчно доказателства, за да бъде повдигнато обвинение срещу градоначалника. Разпитани са били множество хора, но никой не е признал, че Стоянов е правил опит пряко да влияе върху изборния процес в неделя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене