ЗАРАДИ РЕЗУЛТАТИТЕ: Дъжд от оставки след вота

Дъжд от оставки заваля буквално ден след вота. Първо Кристиан Вигенин оповести публично, че се оттегля като шеф на предизборния щаб на БСП. Решението му идва след като стана ясно, че най-вероятно БСП ще заеме четвъртото място в битката за Народното събрание с 10.35%.

Председателят на партия „Да, България“, която е част от коалицията „Демократична България“, Христо Иванов подаде оставка като шеф на партията. Това той сам обяви по време на живо включване във „Фейбсук“.

По-късно съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов също подаде оставка като председател на партията си „Демократи за силна България“. „Сърдечно благодаря на хората, дали своя глас за „Демократична България“, на кандидатите ни в листите, на доброволците и на всички активисти за всеотдайната и безкористна работа. Въпреки положените усилия резултата ни на тези избори е слаб, за което поемам личната си отговорност“, написа във фейсбук той, като се позовава на устава на ДСБ. Той предвижда да се свика Национално събрание на партията за избор на ново ръководство.

И ръководството на ПП ВМРО подаде оставка след ниския резултат на парламентарните избори. При 75.69% обработени протоколи процентът на партията е едва 1%. „След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство“, се казва във публикация във фейсбук профила на партията. В Изпълнителния й комитет влизат лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, заместник-председателите Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов, организационният секретар Юлиан Ангелов, и членовете – Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Георги Дракалиев, Васил Христов, Антон Андонов, Александър Сиди, Йордан Йорданов, Карлос Контрера, Калин Поповски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене