ВМРО издига Георги Думанов за кмет на Банско, депутатът Ат. Стоянов влиза в битката за Сандански

ВМРО издига за кандидат-кмет на Банско Георги Думанов. 48-годишният банскалия е многократен шампион по ски бягане, завършил е „Публична администрация” в ЮЗУ, развива бизнес в хотелиерството и е два мандата общински съветник.

Прощъпалникът му в местната политика е преди 8 години, когато влиза в листата за общински съветници на ВМРО от гражданската квота след покана на бившия кмет Александър Краваров. На местните избори през 2015 г. е избран за общински съветник от коалиция „Заедно за община Банско“, сформирана от ВМРО, ББЦ, „Атака” и ДСХ, на която водач тогава е бившият кмет на Банско Александър Краваров, който през март 2018 г почина.

„Георги Думанов е безпартиен и изповядва идеалите на ВМРО. Той отговаря напълно на критериите – да е местен, свестен и известен”, заяви за „Струма“ бившият лидер на организацията в Банско Костадин Хаджитодоров, който потвърди кметската номинация на войводите. Формулата на местните избори  ще бъде същата както досега – местна коалиция с водещата роля на ВМРО.

Войводите ще имат свои кандидати за кметове в 4 общини в Пиринско, заяви вчера зам. председателят на ВМРО и депутат Атанас Стоянов. Той самият влиза в кметската битка за Сандански, в Петрич ВМРО издигна местния лидер Стоян Божинов, в Банско – Георги Думанов, а в Благоевград – бизнесмена Иван Ризов. Кандидатурите се очаква да бъдат обявени официално до края на седмицата.

В общините, където ВМРО няма да издига свои кандидати за кметове, ще бъдат подкрепени тези на ГЕРБ. В Симитли ВМРО застава зад кандидатурата на Апостол Апостолов.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене