До момента в битката за президент очаквано и в Пиринско води двойката Румен Радев-Илияна Йотова с 53,45%, след това е двойката Анастас Герджиков-Невяна Матеева с 28,53%,

„Продължаваме промяната“ печели вота в община Благоевград, Стефан Апостолов пак е лидер по преференции

Победа за новия политически играч „Продължаваме промяната” на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев се очертава и в Пиринския край. Сигурно е, че тази формация печели вота в община Благоевград. При проверени резултати от 150 секции, повечето от областния център на Пиринско /общо в Пиринския край са 572/, в цялата област новата политическа формация получава 29,80%. На второ място е ГЕРБ с 24,48, на трето място е „БСП за България” с 9,28%, а на четвърто място е ДПС с 4,88%. Разбира се, че това подреждане не е окончателно, тъй като са обработени по-малко от 1/3 от протоколите на секционните избирателни комисии в региона.

Сигурно е, че депутатът от листата на Коалиция „ГЕРБ-СДС” – Стефан Апостолов, който на трети поредни избори е на последното 22-ро място, печели най-много преференции в Благоевградска област – около 6000. Това му гарантира място и в следващия 47-ми парламент.

До момента в битката за президент очаквано и в Пиринско води двойката Румен Радев-Илияна Йотова с 53,45%, след това е двойката Анастас Герджиков-Невяна Матеева с 28,53%, трети е Лозан Панов с 3,44%.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене