Опашки пред секциите в Истанбул, удължават изборния ден

Изборният ден в две секции в Истанбул беше удължен заради опашки от желаещи да гласуват. Затруднения с машините и опашки пред избирателните секции – така преминава изборният ден в Турция, където около 300 000 души имат право на глас, съобщи БНТ.

Заради трудностите и бавното гласуване стотици изнервени избиратели стояха часове наред пред избирателните секции. В двете секции в квартал „Авджълар“ в Истанбул на миналия вот гласуваха 1200 души, сега се очаква техният брой да достигне 3000, допълва БНР. Някои хора чакат над 3 часа, за да стигнат до урната.

Членове на секционни комисии масово не спазваха указанията да стоят на 2 метра от машината, на моменти дори те работеха с машината вместо избирателите.

По обяд гласуването заприлича на политически митинг – на посещение в „Авджълар“ дойдоха кметът на квартала Туран Ханчерли, представител на областната управа от управляващата Партия на справедливостта и развитието, както и представители на опозиционната Републиканска народна партия и Партията на бъдещето на бившия премиер Ахмед Давутоглу.

В Бурса, където има 35 секции, опашките също са дълги.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене