Рекордно ниска избирателна активност на територията на област Благоевград към 17 часа

Рекордно ниска избирателна активност на територията на област Благоевград. Малко над 24% от имащите право на глас са посетили избирателните секции.

24,51% е избирателната активност на вота за президент в Благоевградска област, 24,52% са гласували в изборите за народни представители. По данни от Районната избирателна комисия към 16:30 часа. Гласуването преминава без сериозни проблеми с машините.

Радослав Митрев говорител на РИК Благоевград:

„Това реално е 2,5% по-ниска активност от изборите , които се проведоха юли месец+ На база общия брой машини, с които се извършава гласуването в област Благоевград, а те са 569 имаме само три секции, които са преминали на гласуване с хартиена бюлетина.“

Общо 6 машини в три секции в областта не работят. В село Аврамово изцяло са преминали на хартиен вот. В 50-а СИК в Благоевград, 38-а в Тополница, в Горно Драглище и в Плоски се работи само на една машина, вместо на две.

Атанас Николицов: „За какво гласувахте? Определено за промяна. Абсолютно всичко, по начина, по който се ръководи тази държава. Така не става работата, не може така да продължава.“

“ За всичко за всю и вся и за президент и за представители. Очаквате ли промяна? Промяната си е лично в нас.“

Марияна Попова: „Гласувам за промяна, промяна към по-добро, гласувам за младите хора, които искат да влязат в политиката и наистина да променят статуквуто. Очаквате ли , че този ще се стане правителство и нещо ще стане? Силно се надявам това да се случи, но не на всяка цена, т.е трябва да има една ясна визия накъде ще тръгне държавата ни.“

Общо 20 са сигналите и жалбите, подадени до РИК-Благоевград.

От ИТН в Петрич е подаден сигнал, че кметът на общината Димитър Бръчков заедно със секретаря на местната структура на ПП ГЕРБ обикаляли домовете на жители на ромския квартал и са агитирали.

В Симитли и село Баня са подадени сигнали, че хора, които нямат ТЕЛК, гласували с придружител, без да им е необходим такъв.

Сигналите се проверяват, отнесени са до компетентните органи.Тв Дартс

24.52 % е била избирателната активност в Пиринско към 16.00 часа, това сочат данните на РИК-Благоевград. Общо 77 620 души са упражнили правото си на глас.

В община Банско активността е била 37.90 %

Белица 42,60%

Благоевград – 19,84%

Гоце Делчев – 23, 11%

Сандански – 24, 06%

Петрич-19,96%

Симитли 42,12%

Гърмен – 29,62%

Кресна-31,43

Разлог-30,08%

Якоруда – 27,67%.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене