Кметът Иван Кадев се срещна с кандидати-депутатите на „Продължаваме промяната“, начело с водача Андрей Гюров от Гоце Делчев и банскалиите Виктор Банарев и Ваня Кромбоа

Кметът Иван Кадев, заместникът му Стойчо Баненски и секретарят на Община Банско Иван Докторов се срещнаха с кандидати за народни представители от Благоевградски избирателен район от ПП Продължаваме промяната, начело с водача на партийната листа Андрей Гюров и банскалиите Виктор Банарев и Ваня Кромбоа.

Кметът запозна представителите на новосъздадения политически проект с актуалните проблеми и с целите в развитието на община Банско в дългосрочен план, свързани с изграждане на съвременна функционална инфраструктура, която да подобри качеството на живот и бизнес средата и да привлече инвестиционен интерес. Сред тях Иван Кадев открои реализиране на инфраструктурни проекти в Банско, Добринище и другите селища в общината, оптимизиране на ски зоната и газифициране на района.

Кандидат-депутатите запознаха общинското ръководство с визията си модерно и динамично развитие на малките градове чрез инвестиции, които да осигуряват работни места и нормална среда, която да задържа младите хора с достойно заплащане и добри възможности за реализация на базата на техните квалификции и опит.

В хода на разговорите беше дискутирана идеята за създаване в Банско на учебно-технологичен център за практики на студенти от различни висши училища и университети, с някои от които общината вече е в договорни отношения. Чрез него би се възродило и разширило и професионалното средно образование в града. Кандидат-депутатите лансираха концепция за развитие на т.н. чиста индустриална среда в Банско чрез създаване условия за IT бизнес и услуги, които да се допълват с туризма като структуроопределящ икономиката на общината. Те заявиха категоричната подкрепа на ръководството на партията не само за уплътняване капацитета на ски зоната, но и за изграждане на разнообразна спортна инфраструктура, която да утвърди Банско като туристически център през всички сезони.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене