Кой превръща ОИК – Гоце Делчев, в гнездо на оси!

Само във в-к Градът: Ето какво казаха всички партийни лидери по скандала, разцепил на ве избирателната комисия в Гоце Делчев!

След скандал партиите в об­щина Гоце Делчев не се раз­браха за състав на общинска избирателна комисия. Макар че на консултациите присъст­ваха представители на всич­ки парламентарно предста­вени политически партии и коалиции, до консенсус не се стигна поради опита на ГЕРБ да получат и двата основни ръководни поста в комисия­ та, които подписват крайния протокол с изборните резул­тати, а именно – председател и секретар на Общинската избирателна комисия. Със­тавът на ОИК – Гоце Делчев ще бъде от 11 души, като от тях: представители на ГЕРБ – 3; представители на коали­ция „БСП лява България“ – 2; представител на ДПС, Рефор­маторски блок, Патриотичен фронт, Атака, ББЦ и АБВ – по 1.

Макар че местните социа­листи се съгласиха предсе­дател на ОИК да бъде пред­ставител на ПП ГЕРБ, от ГЕРБ не подкрепиха БСП за поста на секретар, който им се по­лага като втора парламен­тарна сила, а застанаха зад кандидатурата на Реформа­торски блок, които пък някак странно издигнаха все още действащата председателка на предходната Общинска избирателна комисия – адвокат Иванка Кехайова, която изпълнява тази функция от квотата ГЕРБ. Така практи­чески ГЕРБ опита да си оси­гури двете ключови позиции в комисията. Естествено това възмути представите­лите на всички други партии, които не се съгласиха и така по регламент ЦИК ще нареди състава на ОИК-Гоце Делчев по служебен път. След скан­далното заседание не бяха спестени и версиите за сце­нарий за манипулация на из­борните резултати, тъй като според представители на другите партии, същите опи­ти за овладяване на общин­ски избирателни комисии са направени и на други места в страната. Все пак от оста­налите парламентарно пред­ставени партии и коалиции се надяват на обективност от страна на Централната из­бирателна комисия, която да не допусне ненужно напре­жение заради неправомерно разпределение на ръководите длъжности в комисиите по места. Единствено и само вестник „Градът“ поиска ду­мата на всички местни пар­тийни лидери за становище по темата. Ето и какво каза­ха те:БСП: ГЕРБ СЕ ГОТВИ ЗА ИЗ­БОРНИ МАНИПУЛАЦИИ!

БСПГЕРБ – Гоце Делчев, чрез тяхното помощно краче РБ се опитаха да вземат и два­та ключови поста в Общин­ска избирателна комисия – секретар и председател, които разписват протоко­ла с изборните резултати с допустима цел да манипу­лират изборните резултати. Призоваваме от ГЕРБ – Гоце Делчев, да заявят красноре­чиво, както твърдят, че това е лъжа и че те не са опитва­ли чрез тази схема да овла­деят двата ключови поста в ОИК – Гоце Делчев, както го правят и в много други места по страната, за което имаме десетки сигнали. Веднага след като го сторят, ние ще публикуваме целия запис от заседанието за съставяне на Общинска избирателна ко­мисия, за да стане ясно кой кого лъже и КОЙ го е страх от резултатите и готви изборни манипулации!ГЕОРГИ АНДОНОВ – ГЕРБ: ЗА МЕН ВЪПРОСЪТ Е ПРИКЛЮ­ЧЕН – КОНСУЛТАЦИИТЕ ЗА ОИК НЕ СА ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ.

Георги АндоновКонсултациите за Общинска избирателна комисия в Гоце Делчев очевид­но разбуни ду­ховете в мест­ната политика. Като цяло не виждам сми­съл от този за­дочен диалог, но и се чувст­вам длъжен да коментирам, тъй като съм пряк участник. Иначе предпо­читам да говорим директ­но – за нещо, което наисти­на касае гражда­ните, за техните пробле­ми и за нещата, които е крайно време да се проме­нят. Към колегите от БСП Гоце Делчев -защо, колеги, се идентифицирате с обвинението за манипула­ции? Да разбирам ли, че авто­рът на въ­просния ма­териал е ясен – тъй като до­ сега не видях да е посочен? Скъпи колеги, съставът на ОИК не решава изборните резултати 🙂 В кръга на ше­гата – ако имаше как, щях да направя така, че вие сами да сформи­рате цялата комисия. За мен въпросът е приключен – консул­тациите за ОИК не са партийно събрание. Ние от ПП ГЕРБ – Гоце Делчев сме подкрепили хора с доказан потенциал. Такива, които са показали, че сле­дят стриктно и гарантират за протичането на справедлив и честен изборен процес.СПАС ТЕТИМОВ – РБ: ЧАКАМЕ ДУМАТА НА ЦИК!

Спас Тетимов„Излишно е да се прави какъвто и да е коментар. Не е време за междуличностни битки. Нашата позиция ще е такава, каквато е на Централната из­бира­телна комисия“. Това заяви специално за вестник „Градът“ Спас Тетимов от името на Ре­форматорския блок.АДВ. ТОДОР ПЕТРЕЛИИСКИ – НФСБ: САМОЧУВСТВИЕТО НА ГЕРБ НЕ Е В НОРМАЛНИТЕ НОРМИ!

312„Явно някои хора от ПП ГЕРБ – Гоце Делчев, имат повече самочувствие от не­обходимото и това, че са уп­равляваща партия, за тяхно нещастие определена от коалиционно споразумение, им дава криле да се мислят, че могат да правят каквото си искат. Липса на ценности и възпи­тание, това е следствието от тази не скрита агресия за превземането на ОИК“. Това коментира лидерът на НФСБ – Гоце Делчев, адв. Тодор Петрелийски пред вестник „Градът“.ИЛИЯН ТОДОРОВ – АТАКА: ГЕОРГИ АНДОНОВ МАЙ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ПОРАСНАЛ!

Илиан Тодоров„Идва времето, в който Ге­орги Андонов няма да може да оправдава гафовете си и неуспехите си с „крех­ката“  си младост. В политиката особено на избори тряб­ва да се действа отговорно, с чиста съвест и достойнство. При ГЕРБ в Гоце Делчев това липсва. Има логика да се говори че целят служебна победа, но тази победа не би била сладка и продължител­на, дори и да се случи с не­гласната подкрепа на ДПС“.КРИСТИНА ПОПОВА – ВМРО: ПРИЗОВАВАМ ВСИЧКИ ОСТА­НАЛИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ ДА БЪДАТ ДОСТОЙНИ И ДА НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ИЗВЪРШ­ВАНЕТО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КАКВОТО Е ПОДМЯНАТА НА ВОТА НА ИЗБИРАТЕЛЯ.

Криси ПоповаКазус предизвика събра­нието за избиране на ОИК в град Гоце Делчев. ЦИК ще реши състава на ОИК, както и дали ВМРО или НФСБ ще заеме едното място от ПФ. В качест­вото ми на председател на ВМРО в град Гоце Делчев, призовавам всички оста­нали политически сили да бъдат достойни и да не си позволяват извършването на престъпления, каквото е подмяната на вота на изби­рателя.ДПС: НЯКОЙ Е УПЛАШЕН!

DpsСамо с тези думи излязо­ха със становище по темата, представителите на ДПС град Гоце Делчев. Според общинското ръководство това е явна проява на страх и демонстриране на някаква сила от страна на представи­телите на управляващата ко­алиция в Гоце Делчев, която обаче съществувала само в главите им.ББЦ: ВИЖТЕ НИВОТО НА ГЕРБ! ПОЛИТИЧЕСКИ ТО Е ПОД НУЛАТА!

БарековСлучилото се в Общинска­та избирателна комисия на град Гоце Делчев показва нивото на местната структу­ра на партия ГЕРБ. То е под нулата. Посредственост и паника в действията, отново на преговори застават с институционални  бухал­ки. Пълен политически разврат…“ – това е комента­рът на лидера на партия ББЦ Николай Бареков, даден спе­циално за вестник „Градът“ по социалната мрежа Фейсбук.ПАВЕЛ ПЕТЕЛОВ – КОАЛИЦИЯ ЗА „БЪДЕЩЕТО НА ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“: ШОКИРАН СЪМ ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА КОЛЕГИТЕ ОТ ГЕРБ! 4 ГОДИНИ РАБОТИХМЕ В ЕКИП И ВЗИМА­ХМЕ РЕШЕНИЯ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ЕДИНОДУШНО И КОЛЕГИАЛНО. С ДИАЛОГ. СЕГА КАКВО ИМ СТАВА?

_thumb„Шокиран съм от поведе­нието на колегите от ГЕРБ! 4 години работихме в екип и взи­махме решения в общинския съвет    единодушно и колегиално. С диалог. Сега какво им ста­ва? Ви­наги когато се за­дават бори, някои се променят на 180 градуса. Защо? Не могат ли да бъдат себе си? Защо бе нуж­но да се стига до скандал, при положение че 4 години с коле­гите от десните сили в община­та работим перфектно. Не си спомням решение на общински съвет да не е гласувано без диа­лог и без консенсус. Днес нещо се случва. Познавам колегите от ПП ГЕРБ и РБ като честни и достойни хора, силно се надя­вам нещо да ги е подвело и вече да са си осъзнали грешката, че със сила хубост не става…“, ко­ментира за вестник „Градът“ местният политик и общински съветник Павел Петелов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене