Наети по програма „Сигурност“ в Сатовчанско лепят плакати на ДПС

main_bБезработни лица от община Сатовча, назначени по програма „Сигурност“, лепят предизборни плакати на ДПС през работно време, сигнализираха ИНФОМРЕЖА местни жители, станали свидетели на необичайната дейност на назначените по социалната програма, която се реализира в сътрудничество с МВР.

„Уважаема редакция, ето за какво се използват от кметствата по места назначените преди месеци 26 безработни лица по националната програма правителството на Пламен Орешарски, с която се създадоха 50 000 работни места“, пише наш читател, който настоява отношение по въпроса да вземе незабавно областният управител на Благоевград Димитър Димитров.

„Представям на вниманието на читателите и най-вече на вниманието на областния управител дейността на около 60-годишния Риза Молламустафа от село Вълкосел, който вместо да изпълнява задълженията си, грабнал стълбата под ръка, лепи и раздава по селото на хората предизборни плакати на ДПС през работно време. Такова е положението и в останалите населени места в Сатовчанско. Всички, назначени по програма „Сигурност“ лепят и разпространяват предизборни плакати, като обикалят къщите и кръчмите, за да агитират хората да гласуват за партията на Лютви Местан“, се твърди в читателското писмо.

В него се казва още: „Това ли бе фактическата цел на тази програма – да се създаде в България една армия от 50 000 безработни, които да изпълняват политически поръчки, вместо да вършат задълженията си, за които 8 месеца получават заплати от гърба на тотално ограбения данъкоплатец.

В община Сатовча са назначени предимно хора без каквото и да е образование, квалификация или поне нюх за охрана, единствено по подадените партийни списъци на шефа на Бюрото по труда Никола Юзекчиев, който съдейства при подбора и назначаването им. Отново държавата е изиграна, отново хората са омерзени от поредната политическа измама, наложена чрез уж социалната програма „Сигурност”, която ще бъде отчетена с фалшиви доклади за изпълнени дейности.

При подбора на многото кандидати, който направи шефът на Бюрото по труда в Сатовча, той се ръководеше единствено и само от партийните списъци. Заради тях отпаднаха млади и съвестни хора, дори и дори такива с професионална подготовка за изпълнение на приоритетите, заложени в националната програма „Сигурност”, които ако бяха получили назначения, нямаше сега да разнасят и лепят плакати, а щяха да са на работните си места.

Освен опазване на обществения ред и сътрудничество с органите на МВР, в задълженията на наетите безработни лица влизат и социални функции, като оказване на помощ на възрастни хора при възникване на аварии или контузии, както и опазване имуществото и селскостопанската продукция на местните жители, което смея да твърдя, че изобщо не се прави.

Поведението на назначените по програма „Сигурност” определено дразни и скандализира масово хората в община Сатовча и всички молят за бърза реакция те за започнат да изпълняват съвестно задълженията си, а не да получават на наш гръб пари за лепене на плакати“, пише още в писмото.

more_1_b

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене