Как ще се процедира при положителен тест на дете в училище?

Синхронно ще преминава онлайн обучението на малките ученици

В столичното 119-о училище 92% от родителите на ученици от 1 до 4 клас са дали своето съгласие децата им да бъдат тествани.

Диян Стаматов, директор на училището, обясни как ще се процедира при положителен тест, даден от ученик.

Стаматов отбеляза, че при положителен резултат от теста детето изчаква при медицинската сестра в училището. Обаждат се на родителите и те отиват да го вземат, за да го откарат при личния лекар. При потвърждение с положителен PCR тест ученикът си остава вкъщи, но класът не се поставя под карантина.

„Хубаво е, че повече от 92% от родителите подписаха декларации. Нямаше никакви закъснели днес. Всички учители се включиха, нямаме нито един отказал се. Родителите доброволци са около 70“, обясни той пред Bulgaria ON AIR.

„Синхронно ще преминава обучението на малките ученици, които си остават вкъщи. Учителят включва лаптопа и това, което се вижда и чува в класната стая, ще се вижда и чува в домашни условия“, отбеляза още Стаматов.

Вижте повече във видеото.

https://www.bgonair.bg/a/36-sutreshen-blok/245193-kakvo-se-sluchva-sled-polozhitelen-test-na-dete-v-uchilishte?fbclid=IwAR1MSZz_OTBxk6wXJQIp_seXYDtwy4tHUvflZQV0bPCifZG8e5uLGDe3-JM

Ния Христова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене