Разшириха пътя край Самуилово, улиците в селата на Подгорието обаче плачат за асфалт

Западният вход на петричкото село Самуилово вече е разширен от фирмата, която асфалтира главния път в Подгорието. Това се наложи заради риска за местите хора, които в този район са принудени да вървят по шосето, за да стигнат до гробищния парк.

„Разширението е с цели 5 метра, по този начин няма да има риск за нас, защото няма вече да се налага да вървим по главния път. Големият проблем обаче е, че с изключение на село Коларово, в останалите седем села – Беласица, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене, няма и една напълно асфалтирана улица. А някои селища са създадени още през 15-16-и век”, твърди кметът на Самуилово – Кирил Стоянов.

Той настоява за решаването на този проблем. Но не с полагането на бетон, който след 5-6 години се разпада. Управникът и местните жители искат качествена асфалтова настилка. Вариант е е и покритието на улиците със специални павета, гаранцията им е 20 години.

Защото не е нормално да се ходи в 21-ви век по кални и неасфалтирани улици, няма как да се развива туризъм без наличието на добра инфраструктура. Подгорският район има с какво да привлича гости, но трябва да се реши въпросът с многото неасфалтирани улици”, категоричен е кметът Кирил Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене