АУБ въвежда зелен сертификат за избралите да учат присъствено през пролетния семестър

Американският университет в България (АУБ) съобщи, че през следващия (пролетен) семестър само студенти със зелен сертификат ще могат да посещават часовете и да живеят в общежитията на учебното заведение. Останалите са свободни да пребивават извън кампуса, както и да се включват в занятията синхронно онлайн – според личното си желание.
По своята концепция университетът поставя в центъра именно студентите и тяхното пълноценно преживяване. Затова във време на пандемични ограничения търси начин да остане място за споделен и пълноценен студентски живот. И в тези усилия се доверява на постиженията на науката и на научния консенсус.

Очаква се над 50% процента от студентите да изберат присъственото обучение и да представят зелен сертификат. Това се отнася и за около 90% процента от преподавателите на пълен щат в АУБ. В същото време университетът зачита правото на свободен избор и предпочелите онлайн формат на обучение могат да се възползват от доказалата качеството си електронна платформа на висшето училище и да участват синхронно в часовете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене