Освен като учител в Банско нея често я ангажират и като преводач и в тази й роля преди 11 г. тя стана жертва на телефонни измамници, които я накараха да купи цигари и ваучери за телефон на мним англичанин

Известна учителка от Банско влиза в хотелиерския бизнес

Една от любимите преподавателки на учениците в СОУ “Неофит Рилски” – гр. Банско, старши учителят по английски език Нина Касапинова, обяви в Регионалната инспекция по околната среда в Благоевград намерението си да строи хотел. Фирмата й „Ника 13“ ЕООД, която е основана през 2018 г. с предмет на дейност „хотелиерски услуги”, се е насочила към частен терен от 2141 кв.м в местността Кошерината, а плановете са там да бъде издигната двуетажна сграда със застроена площ от 500 кв.м и капацитет на местата за настаняване от 60 легла.

Явно намерението е от по-задна дата, защото „Ника 13” всъщност търси разрешение от РИОСВ за възстановяване на изтекъл ПУП. С вода и ток учителката е посочила, че ще снабдява новия хотелски комплекс от съседния хотел „Грийн Лайф Ризорт”, който се намира на стотина метра разстояние и е собственост на близкия до Волен Сидеров бивш депутат и областен управител на София Николай Пехливанов.

Името на Н. Касапинова стана национално известно този юни, когато учениците от 7 „а“ клас се сбогуваха с нея като класен ръководител по оригинален начин – под звуците на песента „Учителко любима“ и с надпис „Благодарим Ви, учителко“ децата я посрещнаха в двора на училището и всяко от тях й поднесе стрък роза. През 2011 г. тя бе кандидат за общински съветник от листата на ВМРО-БНД. Освен като учител в Банско нея често я ангажират и като преводач и в тази й роля преди 11 г. тя стана жертва на телефонни измамници, които я накараха да купи цигари и ваучери за телефон на мним англичанин.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене