Източници на "Катимерини" твърдят, че в престъпната схема са замесени и гранични служител както от Кулата, така и от Промахон.

Служители на болница в Кавала си купили „зелен сертификат“ от Гоце Делчев!? Други от Сандански!

Скандалът със издаването на неистински зелени сертификати от България е основна тема в южната ни съседка, който избухна след разследване на гръцката обществена телевизия. Един от гръцките участници в схемата, пожелал анонимност, разказва пред медията, че гърците плащат по триста евро за документ в България без да им се постави ваксина.

Според предварителната информация на гръцките власти престъпните групировки се възползват от пробойни в здравната система на България, а централата на цялата дейност била в Сандански.

Източници на „Катимерини“ твърдят, че в престъпната схема са замесени и гранични служител както от Кулата, така и от Промахон.

Изданието пише още, че през септември прокуратурата в Солун е възложила на полицията да направи разследване на информациите за престъпната схема по издаване на подобни сертификат

от България. От полицията обаче са прекратили разследването поради трудности в  осъществяването му.

Неназован полицейски служител заявява пред медията, че гръцките служби за сигурност са се обърнали към колегите си от България и от Северна Македония, но от двете страни не е имал реакция.

Продължава проверката, свързана със зелените сертификати, издадени на работещи в болниците на Солун, проверяват се и съмнителните случаи на служители на болницата в Кавала, които пък „купили“ своят сертификат от Гоце Делчев, пише „Катимерини“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене