Благоевградският адвокат Р. Бараков се размина с екстрадацията, съдът отказа да го предаде на Франция

Кюстендилският окръжен съд отказа да екстрадира във Франция благоевградския адвокат по граждански дела Рангел Бараков, когото французите издирваха с Европейска заповед за арест.

Както в. „Струма“ пръв съобщи, Бараков стана жертва на неизвестни измамници, които с фалшива лична карта на негово име регистрирали в Париж фирма, която натрупала 600 хил. евро неплатени данъци. Без кракът му да стъпвал във Франция, преди няколко месеца Бараков разбрал, че е осъден там задочно на 15 месеца затвор и от 15 юни т.г. зам. прокурорът на Окръжна прокуратура в Париж Ан Фурне го издирва с европейска заповед за арест, за да го прибере в затвора заради задълженията на фирма „Лез екпортатьор и де еф“ ООД.

Колеги от Благоевград, ангажирани лично с изчистване името на Рангел Бараков и разплитане на мистериозното обвинение срещу него, за няколко седмици успяха да установят, че за фалшивата лична карта на благоевградчанина измамниците най-вероятно са ползвали данни от служба ГРАО в Бургас, където Рангел е роден, но освен трите му имена и датата на раждане всичко друго в нея е измислено – снимката, адрес, имената на родителите му и т.н.

След като в Благоевград съдиите си направиха отвод, казусът с незабавната екстрадация на Бараков бе прехвърлен в Кюстендил  и тези дни от там дойде новината, че кюстендилските магистрати са отказали да го пратят с белезници във Франция, за да излежи присъдата.

Междувременно Бараков подаде иск срещу съдебното решение от Париж и в крайна сметка най-после ще успее да види Града на любовта – делото му е насрочено в Наказателния съд в Париж през януари 2017 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене