Предприятия системно замърсяват река Струма, апел за противодействие

Предприятия системно замърсяват река Струма, твърди лице, което се представя само с малкото си име Марио. По негови наблюдения замърсяването става с незаконни зауствания. Изпращал е сигнали до институции и медии, но е разочарован от резултатът. Търси съмишленици и подаване на сигнали, за да се противодейства на процесът, нарушаващ екологията на речните води. Ето и историята накратко, представена от този борбено настроен мъж.

„За онези които не ме познават, казвам се Марио и съм ИАРА – Перник от юни месец насам.
Искам да засегна една изключително наболяла тема, в която за жалост институциите не говорят, а проблема е огромен и то години наред – системното замърсяване на река Струма!
Мнозина от вас знаете, че групата на ЦРОО прави протест преди година пред РИОСВ във връзка със замърсяването на реката, язовира… Резултат 0! Медии, публикации… вдигане на шум медиен… Резултат 0!

От година насам градската управа започна да почиства реката и това откри множество незаконни зауствания. Част от тях са отстранени, други предстоят.
Най – отговорно заявявам, че кмета ни г-н Владимиров и екипа му имат огромното желание реката да не е във вида, в който висчки ние я познаваме. Промяната започна, но до окончателното решаване на проблема има да изтече за жалост още много „шламова вода“…

Както на висчки е ясно има предприятия на територията на града ни ( да не кажа 3 на брой), които системно тровят реката. Писна ни на висчки да гледаме реката сива на цвят. Всеки знае откъде идва това замърсяване, но институциите мълчат! Причините предполагам са ясни на всички.

Умолявам всички да се обединим и този път усилия и заедно с Община Перник (само те ми показват, че има воля за промяна) да променим всечки заедно реката.
Ако и този път не се случат нещата, аз лично развявам бялото знаме, че малкото останала надежда в мен ще умре !

Ако установите незаконно заустване и видите изливане на гадости веднага ми позвънете 0897640280! Вече един колега-риболовец го направи и предадох сигнала там, където е нужно (лично отидох със служител на Общината до канала). Имам обещание, че тръбата в близост до гара Разпределна ще бъде премахната по един или друг начин!
Моля, с мое участие за последен опит да се обединим около каузата река Струма!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене