Жителите на Кръстава подписаха договорите за новите си домове

Вече са подписани договорите за проектиране на 7-те къщи за хората, които загубиха домовете си при пожара в село Кръстава през август т.г. и за които беше организирана голяма кампания в Гоцеделчевско за подпомагане с пари, храни, дрехи. За всяка от къщите е изготвен отделен проект.

Със свое решение от месец септември ОбС – Велинград предостави безвъзмездно и безсрочно с ОПС седем урегулирани поземлени имота на засегнатите семейства. По решение на комисията, която бе натоварена с разпределението и контрола на средствата от дарителската сметка, за всяка къща се предоставят по близо 73 000 лв.

Община Велинград ще заплати проектите на сградите, както и строителния надзор, но договорите се сключат със собствениците, на които е отстъпено правото на строеж.

Мустафа Джамбазов и Ресим Сали, чиито семейства пострадаха от огнената стихия, изразиха своята благодарност към всички, които дариха средства и материали, за да могат те и съседите им да изградят отново домовете си. Помощта от страна на кмета на общината д-р Коев и на кмета на селото Салих Узунов също е много голяма, споделят те.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене