Жители на села в община Благоевград: Допитването за кметски наместници е жест от страна на кмета Илко Стоянов към нас

Разяснителни срещи как в малките села на Благоевграско да изберат кметски наместници

При спазване на противоепидемичните мерки протекоха разяснителните срещи, проведени в селата в община Благоевград, в които ще се направи допитване за кметски наместници.
Целта на кампанията бе жителите на малките населени места да се запознаят в детайли с възможността, която им се предоставя, а именно лично да гласуват доверие на определени кандидати, вместо същите да бъдат служебно назначавани.
Идеята за допитването, което ще бъде под формата на анкета на 14.11.2021 г., заедно с изборите за президент и вицепрезидент и НС, е на кмета Илко Стоянов.
Проучването ще бъде организирано и проведено в помещения, различни от определените СИК, но в близост до тях. Целта е да се даде възможност на жителите на малките населени места да изразят своето мнение за кметски наместник, като кметът на Благоевград да се съобрази с мнозинството.


Непосредствено преди да бъде направено допитването, в рамките на две седмици, секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и директорът на дирекция „Информационно и административно обслужване“ Бойко Начев проведоха редица срещи с жителите на селата, в които съгласно законовите изисквания се назначават кметски наместници.
Голяма част от жителите определиха възможността за това мнението им да бъде взето под внимание като жест от страна на кмета Илко Стоянов.
След като бъде направено проучването, попълнените анкети ще бъдат преброени от специално сформирана комисия.
Кандидатурите за кметски наместници в селата до 350 души могат да бъдат подавани в деловодството на Община Благоевград до 05 ноември 2021 г.
Община Благоевград напомня, че няма изискване за уседналост на претендентите, единственото условие е същите да се самономинират, за да бъде зачетена волята им.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене