Пуснаха движението през новото кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ в Петрич

Вчера беше поставена и новата маркировка на кръговото кръстовище. То е изградено в зоната на пресичане на ул. „Рокфелер“, ул. „Полк. Дрангов“ и ул. „Капитан Никола Парапанов“.

Отнети са тротоарни площи, за да бъде осигурено нормалното престрояване при движение. Водопроводът е подменен в този участък. Изнесени извън обхвата на кръстовището са шахтите с подземната комуникация на отделните дружества. Има внедрено ново осветление, изведени са тръби за монтиране на две чешми на тротоарите в съседство.

„Има допълнителни работи по оформянето на центъра на кръстовището – поставяне на зеленина и ниска растителност, както и гипсови отливки на разкрити артефакти от археологически обект „Античен град Хераклея Синтика“.

Започват строителните дейности на второто кръгово по ул. „Рокфелер“ и ул. „Цар Борис III“. То ще бъде затворено за движение от 18 август“, каза за Радио Благоевград зам.-кметът на Петрич Минка Салагьорова.

Целта на двете кръгови кръстовища е създаване на безопасна зона и „отпушване“ на движението при вече доказана ефективност на този вид регулиране на кръстовищата в град Петрич. „Всички дейности се извършват със собствени средства на община Петрич“, допълни Салагьорова.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене