Виктория Василева ахна в Лещен: Ще извадим страната от съзнанието на туристите като евтина дестинация

  

Водачът на листата на ПП „Има такъв народ“ за Кюстендил и Благоевград Виктория Василева посети едно от най- красивите села в Пиринско, село Лещен и остана удивена от трудолюбието и гостоприемството на местните хора. Селото е старинно със запазени български къщи с оригинална архитектура.

„Изумена съм от красотата на всичко направено тук. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинтстоун“. Много е красиво, за мен това е късче от рая, хората са прекрасни, за съжаление туризмът страда.“  сподели Василева, която разкри пред местните хора визията на ПП“Има такъв народ“ физията за развитие на туризма.

 

„Предвиждаме обособяване на 5 стратегически ресора в рамките на Министерство на туризма: Морски туризъм, Планински туризъм, Балнео, Уелнес & СПА туризъм, Конгресен туризъм, Културен и друг туризъм.
Замяна на настоящата „Политика в областта на устойчиво развитие на туризма“ със специализирани комисии, имащи собствен план за действие, цели и бюджет чрез допълнителна браншова експертиза, в т.ч. мониторинг и контрол от тях. Наложително е ребрандиране на „Дестинация България“ и адаптиране на цялостна концепция за маркетинг и брандинг спрямо новите технологии и глобални тенденции. Промяна на настоящото лого и послание. Рекламата, логото и посланията са много важни.

 Наложително е стимулиране туристически услуги с по-висока добавена стойност. Трябва да извадим страната от съзнанието на туристите като дестинация, която се свързва с изгодни оферти за море и планина и я ацоцират и свързат с природа, богато културно наследство, здравен, конферентен и конгресен туризъм.“- каза Виктория Василева и призова хорат да гладуват за ПП „Има такъв народ“ с бюлетина № 24.
Купуването и продаването на гласове е престъпление.*
Снимки: Виктория Василава

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене