"Бяхме заедно с хората, протестиращи на площада, където се срещнахме с много от вас. Възстановихме историческата истина в официалната реч на най-високата трибуна. Бранихме националния интерес. Благодарим ви за подкрепата“,

Румен Радев и Илияна Йотова към социалисти: Няма да ви предадем!

„Заедно с вас преди 5 години тръгнахме към победата и я постигнахме, когато малцина я очакваха. Аз съм щастлив, че от началото досега ние сме неразделни с един силен, опитен, стойностен човек – г-жа Йотова, член на БСП. Няма да ви предадем!“ Това заяви президентът Румен Радев на среща с граждани, организирана от БСП-София, съобщиха от Инициативния комитет „Румен Радев/Илияна Йотова“.

Радев припомни, че от няколко месеца България се управлява от служебно правителство. „Наследихме разградени институции, тежки структурни проблеми, ревизирахме безброй схеми за източване на родните пари. Много от тях успяхме да пресечем, за други сезирахме прокуратурата“, обясни той. Радев е категоричен, че България има нужда от парламентарно мнозинство, но не от механичен сбор, а от действащо такова. „Защото голяма част от проблемите изискват законодателни промени. Проблемите в съдебната власт изискват и конституционни реформи. Въпросът е да обединим онези партии, които са готови за реформи на корупционния модел, насаден от предишните управляващи и техните явни и скрити съюзници. В тези процеси много ще зависи от социалистите“, каза още президентът и допълни, че демократичните традиции на БСП са несъвместими с олигархичния модел. „Хората от ляво никога не биха приели безпринципни сделки със задкулисието. Важно е да чуем гласа на почтените, социално мислещите хора от ляво“, подчерта Радев.

„През тези години, както ви обещахме с г-жа Йотова, дадохме всичко, за да защитим принципите, с които бяхме избрани. Спирахме антисоциалното законодателство, водихме война с произвола и самодържеца, правихме всичко възможно, за да прогресира България. Бяхме заедно с хората, протестиращи на площада, където се срещнахме с много от вас. Възстановихме историческата истина в официалната реч на най-високата трибуна. Бранихме националния интерес. Благодарим ви за подкрепата“, завърши Румен Радев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене