“АТАКА” ще си сътрудничи с партията на Путин

Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Явор Нотев са провели среща с партията на руския президент „Единна Русия”

Ръководството на партия АТАКА – Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Явор Нотев, проведе среща с партията на Путин „Единна Русия”. Тя се състоя в Централния изпълнителен комитет на партията в Москва. Българските политици бяха посрещнати от заместник-секретаря на Генералния съвет на „Единна Русия“ и заместник-председател на Комисията за международни работи към Съвета на федерацията Андрей Климов. Те подписаха протокол за резултатите от срещата на двете партии. Бяха обсъдени конкретни стъпки за организиране на постоянни контакти между двете партии в съответствие със законодателствата на България и Русия, а също и с устава на двете партии. По време на срещата страните отбелязаха и недопустимостта на използване на икономически и политически рестрикции от всякакъв вид, заобикалящи процедурите на ООН.

Лидерът на АТАКА Сидеров подчерта, че неговата партия е категорично за отмяна на санкциите срещу Русия.

„В България няма друга партия, която толкова ясно да говори за необходимостта от най-бързо сваляне на противозаконните, противоречащи на Устава на ООН санкции. Тази позиция ще отстояват и нашите представители в Европарламента, ако бъдат избрани”, отбеляза Сидеров.

Той напомни, че партия АТАКА от създаването си през 2005 г. провежда последователна политика, насочена към защита на суверенитета на България, развитие на културните, икономическите и политическите взаимоотношения със страни, включително и които не са членки на ЕС. „И преди всичко ние сме ориентирани към добри отношения с Русия“, подчерта политикът.

Сидеров благодари на руските си колеги за гостоприемството и добави, че ръководството на партия АТАКА разчита на по-нататъшното укрепване на сътрудничеството с „Единна Русия“.

„АТАКА има значима роля в обществено-политическия живот на България. На срещата обменихме мнения и разговаряхме за това как ще изграждаме нашето сътрудничество и с какви конкретни мероприятия то ще бъде реализирано. Сигурен съм, че съвместната работа на „Единна Русия“ и партия АТАКА ще позволи да установим занапред дългосрочни отношения“, каза Климов и приветства сътрудничеството с българската партия. „Това засега е само първият етап на съвместната ни работа, но положихме добра основа за по-нататъшното взаимодействие между нашите партии“, добави той.

Заместник-секретарят на Генералния съвет на руската управляваща партия пожела на българските си колеги успех на изборите за Европейски парламент. „Сигурен съм, че след края на изборите ще имаме повече време за продължаване на контактите“, отбеляза Климов./big5.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене