Искате да пътувате от Белица до Семково? Тръгвайте смело, шосето е ремонтирано и асфалтирано

Отново добра новина от община Белица. Приключи полагането на втория асфалтов пласт на един от най-важните инфраструктурни обекти, набелязани за ремонт – основен път Белица-Семково. Днес с удовлетворение и радост кметът на общината Радослав Ревански прие изпълнения обект. При посещението си той поздрави работниците на фирмата изпълнител за качествената работа. Веднага след приключване на някои козметични дейности по ремонтирания път започва и основният ремонт на пътя Краище-Лютово. Това е жизненоважен обект за придвижване на хората до повечето от селата, разположени в Западни Родопи.

„Когато видя радост в очите на хората и чуя думи на благодарност, това ми дава сили, желание и амбиция за още по-добри дела в името на добруването на жителите в прекрасната ни община, каквото и да ми струва това. Защото хората го заслужават“, сподели кметът Ревански.

С реконструкцията на пътната отсечка се осигурява безопасност на движението, подобрява се комфортът на пътуване, гарантира се по-добро отводняване. Ремонтът на пътя е още една крачка към възраждането на някогашната слава на курортната местност Семково. Кметът Радослав Ревански е категоричен, че курортът трябва да се превърне в предпочитано място за всички, които обичат планината и хубавата природа.

Зимният курорт се намира на около17 километра от град Белица. Природното богатство и съществуващите ски писти го превръщат в любимо място за масов ски туризъм и за ваканция и почивка. В Семково са изградени различни почивни и ведомствени станции, както и няколко хотела.

Курортът трябва да заприлича на австрийски зимен курорт. Това е амбицията на кмета Радослав Ревански. Комплексът има нужда от по-голяма леглова база, като това ще се компенсира с малки къщи от дърво и камък, каквито има в австрийските зимни курорти. Най-важното обаче е част от държавните земи в курорта да станат общински. Целта е да се осигурят по-добри условия и да се гарантира по-качествено обслужване на туристите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене