Училищата в Белица и Струмяни преминават онлайн, само в 5 общини в Пиринско учат изцяло присъствено

Училищата в Сандански и Кресна продължават с онлайн уроците и през следващата седмица. Припомняме, че там се пристъпи към ОРЕС /обучение от разстояние в електронна среда/ в началото на тази седмица, а вчера трябваше да бъде взето решение как да продължи учебният процес. Според данните на Регионалната здравна инспекция заболеваемостта в тези общини продължава да бъде висока, затова и учениците няма да се на стр. върнат по класните стаи.

Междувременно вчера малко преди обяд в Регионалното управление на образованието постъпи ново писмо от шефа на РЗИ д-р К. Калоянов, който предлага заради увеличаване на случаите с коронавирус – над 750 на 100 хил. души, в общините Струмяни и Белица също да се пристъпи изцяло към ОРЕС. Както Топ Преса  писа, там бе въведена ротация и по изготвени графици, съгласувани с МОН, на училище се завърнаха 50% от випуските. Въпросният ротационен принцип обаче бе приложен само за един ден /петък, 29.10./ и от вторник, тъй като 1 ноември е неучебен ден, учениците отново ще учат през устройства.

Равносметката показва, че към момента /29.10./ в област Благоевград изцяло присъствено се обучават учениците от 5 общини – Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Хаджидимово, Банско. В три – Разлог, Симитли, Якоруда, е въведена ротация и в останалите 6 – Благоевград, Петрич, Кресна, Сандански, Белица, Струмяни, се прилага ОРЕС.

В понеделник, след отчитане на коронавируса на база 14-дневна заболеваемост ще стане ясно как ще продължат своето обучение учениците от Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене