Катастрофа на Предел! Има пострадал

Лек автомобил катастрофира заради внезапно изскочил на пътя кон. Инцидентът е станал на 25 октомври около 12:15 часа на пътя между Симитли и Разлог.

59-годишен водач на лек автомобил „Ваз“ от симитлийското село Полето, за да избегне удар с внезапно изскочилото на пътя животно, е завил в дясно, в резултат на което колата излязла извън пътното платно, а след това преобръщайки се през таван е спряла в насрещната пътна лента върху гумите си.

Водачът е пострадал с охлузни рани в областта на главата, десен крак и болка в дясното коляно. Пробата за наличие на алкохол в издишания от него въздух е отрицателна. За случая е уведомена прокуратурата.

Това е пореден инцидент, предизвикан заради безстопанствени животни, които изскачат на пътя в този район. В социалните мрежи периодично хора, пътуващи по това направление, сигнализират за коне или крави на шосето. Въпреки опасността, която създават за шофьорите, до момента никоя институция не е успяла да се справи със стопаните, които остават без надзор стадата си да пасат на нивите край пътя за Разлог и Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене