Националния печат

печат

“Труд”

Земеделието се прицели в аграрните аташета

Аграрните аташета, които правителството на ГЕРБ изпрати в чужбина, може да бъдат отзовани обратно. Обосновката е, че не достигат средства за субсидии за животните и за заплатите в „Напоителни системи”, научи “Труд”.

Роднини смятат гласовете от вота

Държавната фирма „Информационно обслужване“ /ИО/ назначавала на граждански договори по места възрастни роднини на служители за оператори за въвеждане на данните от изборите в компютърната система. За това алармира пред „Труд“ гражданин. Подобни случаи имало в различни структури на ИО, а един от примерите е Хасково.

“Капитал Daily

Два дни повече за усвояване на пари от Програмата за растеж и развитие

До 17 септември министерствата и общините трябва да са провели и приключили процедурите по Закона за обществените поръчки и до сряда са сключени договори с изпълнители.

Магистрала „Марица“ ще е готова през май догодина

До момента са изпълнени едва 50% от строителството в частта между Оризово и Димитровград.

“24 часа”

Разхвърлят децата бежанци из училища в София

В бежанския център в столичния кв. “Овча купел” ще бъдат прехвърлени утре бежанците от Ковачевци, съобщиха от Държавната агенция за бежанците. Целият Национален детски екологичен комплекс в Ковачевци ще бъде опразнен от 79-те имигранти. В момента се преговаря с регионалния инспекторат по образованието в София кои училища могат да поемат учениците,  казаха от агенцията.

“Стандарт”

Изпревари с час ареста си

Цветан Василев изпревари с час ареста си като се предаде сам в Белград. Сръбската полиция е била по петите му от понеделник, твърдят съседските медии. Според тях банкерът е бил предупреден, че задържането му е неизбежно. Василев дошъл с адвокат вчера по обяд в полицейски участък.

Порой остави 20 семейства на улицата

Порой остави 20 семейства без покрив в хисарското село Кръстевич през нощта срещу вторник. Водата в къщите им е била над метър и те останаха на улицата. Сред бедстващите има самотни възрастни хора, малки деца и дори бебета. Цяла нощ екипи на пожарната отводняваха 20-те къщи, мазета и дворове. Огнеборци помагаха на пострадалите, които останаха под открито небе.

“Сега”

След 15 години България може да остане без лекари

400 български лекари са напуснали страната от началото на годината, за да работят в чужбина. Това съобщи пред „Сега“ главният секретар на Българския лекарски съюз д-р Димитър Ленков. Миналата година лекарското съсловие се раздели с още 600 медици, избрали да упражняват професията си в друга страна. „Крайно време е политиците да разберат, че ако здравеопазването не се възприеме от всички политически партии като част от националната сигурност и грижа на държавата, то България след 15 години може да остане без лекари“, заяви гневен и обезпокоен той.

КТБ и „Виктория“ остават затворени още 2 месеца

Управителният съвет на БНБ реши вчера да удължи с два месеца срока, в който Корпоративна търговска банка (КТБ) и дъщерната й „Виктория“ ще останат под специален надзор. КТБ ще е затворена до 20 ноември, а „Виктория“ – до 22 ноември.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене