Без категория

Шлосер в МБАЛ – Благоевград жестоко бит, с разкъсан бъбрек и избити зъби приет в реанимация

49251-632x358Дългогодишният майстор шлосер към паровата централа в благоевградската болница Лъчезар Сугарински е жестоко пребит. Пострадалият работник е със сериозни вътрешни наранявания, има счупени ребра, разкъсване на бъбрека и избити зъби. Инцидентът станал завчера в края на работния ден. Работникът на тръгване за вкъщи се отбил при съседа до болнични двор бай Методи, който имал по същото време гост. Между непознатия мъж, който наскоро се бил завърнал от чужбина, и шлосера възникнал спор. Последвала жестока  саморазправа. Пребитият работник успял да се прибере у дома, но от силните удари по тялото и получен вътрешен кръвоизлив му прилошало и близките му извикали екип на Спешна помощ. След оказаната първа помощ на място с линейка е транспортиран до благоевградската болница.

Настанен е за интензивно лечение в реанимация, където е под активно лекарско наблюдение, съобщи пиарът на МБАЛ – Благоевград Д. Петров.

За овладяване на тежката травма на бъбрека се провежда специализирано лечение от  екип начело с началника д-р П. Узунов. Засега не се налага оперативна интервенция, усилията на лекарите са да бъде спасен бъбрекът,  съобщиха още от болницата.

За инцидента е информирана и полицията. Служители от Първо РУП -Благоевград изясняват причините, довели до жестокия побой. Работата по случая продължава.

Здравният работник Л. Сугарев се ползва с изключително добро име в болницата. Той работи към парова централа като шлосер повече от 20 години, не е скандална личност, кротък и добър човек е, коментираха колегите му.

Те научиха за случилото се едва вчера и бяха изумени от проявената агресия срещу шлосера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене