Прогноза за времето – 5 май (сряда)

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, в Източна България до умерен от юг-югоизток. Минималните температури ще са от 10° до 15°, максималните – между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Влемето за Гоце Делчев ще е с променлива облачност и максимална температура 25 градуса.

Над планините също ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, по най-високите части примесен със сняг. Ще прегърми. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 6°.

 Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд облачността от запад ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 17°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

На Гергьовден в четвъртък преминаващият нестабилен студен фронт ще засегне предимно източните райони с краткотрайни превалявания, на места с гръмотевици. Петък ще е най-топлият ден тази седмица с температури около и на места над 30 градуса, съобщава Нова ТВ.

През почивните дни следобедни валежи с гръмотевична активност ще има в събота, най-вече в източните райони. Неделята и началото на следващата седмица ще са сухи и слънчеви, но прохладни.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене