Ангел Джамбазки: Сега е моментът президентът Радев да прояви държавническо поведение и да освободи провалилия се здравен министър Стойчо Кацаров

📢 Страната ни има нужда от мерки за справяне с пaндемиятa. Ние от ВМРО категорично настояваме да се предприемат адекватни мерки и незабавно да се прекрати рязкото противопоставяне на различни групи в българското общество. Създаването на враждуващи групи в обществото, които да се ненавиждат и да се преследват едни-други, не носи никому нищо, освен повече беди и загуба на работни места.

🚨 Когато говорим за здравния аспект на тази криза, служебното правителство, създадено от представители на партиите на протеста, между които двете нови, „Демократична България“ и БСП, тежко се провали. Загуби много време в това да не изобличава фалшиви новини, да позволява на всякакви шамани да развиват фалшиви новини и да плашат хората, вместо да вложат енергия в това да информират обществото от медицинскa гледна точка, какви са фактите и какво трябва да направи всеки един, за да има разумен и личен избор.

⚠️ Сега е моментът президентът Радев да прояви държавническо поведение и да освободи провалилия се здравен министър Стойчо Кацаров. Така той ще свали общественото напрежение, което в момента разделя нашето общество.

❌ Решението за въвеждане на сертификатaт, при положение че имаме по-малко от 20% хора, които са ваксинирани, е просто катастрофално. Ставаме свидетели на безумни ситуации. Гледаме как работодатели гонят своите работници, как хората тичат в паника и страх, за да търсят варианти. Това трябваше да бъде спестено, то може да бъде прекратено и трябва да бъде прекратено незабавно.

❗️Самият аз обжалвам заповедта на министъра във Върховния административен съд. На първо място, той е пропуснал освен хората с aнтителa, също и тези с автоимунни заболявания, които не могат да бъдат ваксинирани. Пропуснал е и хората, които са преболедували, но по една или друга причина нямат издаден болничен лист. Този човек е изолирал цели групи от българското общество, които не са виновни, че не могат да отидат на работа.

‼️ Това трябва да бъде прекратено. Президентът на България е този, който в следващите часове трябва да сложи край на цялата тази некадърна, нефелна, импотентна политика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене