Съдът остави под „домашен арест“ 75-годишния шофьор, който потроши дете на пешеходна пътека в Благоевград

75-годишният благоевградчанин Кирил Цветков, който блъсна 11-годишно момиче на пешеходна пътека, остава под „домашен арест“. Мярката за неотклонение му бе наложена от районния съдия Владимир Пензов след направено искане от прокуратурата за „задържане под стража“.

Припомняме, че при пътния инцидент, станал на 16 октомври на обяд, 75-годишният шофьор на лек автомобил „Сеат“, движещ се по бул. „Димитър Солунски“ в Благоевград, предприема неправилно изпреварване и удря момичето, което заедно с майка си пресичало пешеходната пътека между магазините „Кауфланд” и „Юск”. В резултат на удара детето бе прието със счупена ръка и ребра в „Пирогов“, а водачът задържан в полицията.

При проверката бе установено, че в началото на септември той е имал друг пътен инцидент, който е бил само с материални щети, при който е избягал. Впоследствие е открит и му е съставен акт за административно нарушение на Закона за движение по пътищата.

След съботния инцидент с детето книжката на Кирил Цветков, който освен за леки автомобили е имал и категория за управление и на товарни, бе отнета. Той беше привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда на непълнолетното момиче при пътния иницент. Наблюдаващият прокурор Борислав Ковачки удължи за 72 ч. престоя му в ареста, след което внесе искане в съда за вземане на най-тежката мярка – „задържане под стража“.

Като отчете възрастта и здравословното състояние на обвиняемия, съдията му наложи втората по тежест мярка – „домашен арест“. Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд.

БЕТИНА ГЕОРГИЕВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене