В Банско бизнесът отчита нови, по-високи разходи, ски-картите ще поскъпнат

Има много голям интерес към България. Имаме два пъти повече туристи от миналата година, но сега зимният сезон е още по-щастлив, тъй като ще бъдат възстановени полетите с Великобритания и Русия, където има още по-голям интерес. България остава конкурентна. Това коментира директорът на Института по оценки и анализи на туризма Румен Драганов. По думите му, очаква се увеличение на цените с 11-13%.

Туристът избира дестинация, която му харесва, на базата цена-качество, категоричен е експертът. Ние помолихме да се съобщава в данните за заразени процентът на ваксинирани. 95% от ваксинираните нямат никакъв проблем, проблемът е в останалите. Поздравления за правителството, което устоя да нямаме локдаун, допълни експертът.

Всеки ръст в цените на енергията вече се отразява в офертите за почивка през зимата, отчитат и туроператорите.

Още по-мощно ръстът в цените на тока ще се усети на ски пистите. А това допълнително ще оскъпи зимната ни почивка, изчисляват концесионерите в курорта.

В Банско бизнесът също отчита новите и по-високи разходи. Финалните сметки ще са готови в началото на сезона. Но отсега едно е ясно: ски услугата и тук тази зима ще е по-скъпа.

И в Пампорово готвят по-високи цени на ски картите. Нощувките в курорта също ще поскъпнат. Но и тук финалните сметки предстоят.

Новите сметки при хотелиерите вече се отразяват са 20% отгоре, отчитат туроператорите.

„Очакванията ни са добри – да се случи, да има сезон и да реализираме по-добри доходи“, коментира Зорка Тамбукиева, собственик на хотел в Банско.

По думите й, засега няма особено голям брой ранни резервации, туристите предпочитат по-скоро офертите в последната минута.

Ние нямаме нищо против мерките и да се случват за запазване здравето на хората. Трябва да бъдат обаче диференцирани, допълни хотелиерът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене