Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат на общинско ниво, според министъра на образованието

Решенията за преминаване към дистанционно обучение трябва да се вземат на общинско ниво, според министъра на образованието Николай Денков.

Това е основна промяна спрямо миналата година, каза пред журналисти образователният министър, който е в Рилския манастир за 16-та Световна среща на българските медии, организирана от БТА.

Във връзка с образованието най-големите проблеми са в малките градове и селата, които обаче се оказват по-малко засегнати от епидемията от коронавирус, посочи министърът на образованието. Той даде пример с община в Кюстендил, където има тридесет процента отсъстващи ученици, докато в други общини в тази област процентът е нула. „Този областен подход не е удачен, ако ние се грижим за обучението на децата.“, допълни министърът на образованието.

Николай Денков посочи, че се обменя непрекъснато информация с Министерство на здравеопазването във връзка с разпространението на коронавируса. В понеделник до обяд от Министерство на образованието ще бъде изпратен коментар на база предложенията на здравното министерство и на база на това ще бъде взето общо решение, допълни Денков. / Westpress

E79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене