Както си правите майтап, Горно Дряново ще измести Ковачевица по посещаемост от туристи?

Стана модерно туризмът в гърменско да се асоциира само със СПА туризма на Огняново, природните планински забележителности на Лещен и Ковачевица… През годините интересът към тези курортни населени места се повишаваше и това активира местни и не само инвеститори, които вложиха не малко пари в развиване на добри комплекси за релакс и почивка. Последно време обаче, когато стане въпрос за почивка в Гърменско се усеща едно пренасищане. Ако инвеститорите не вземат мерки да разнообразят предлаганите от тях услуги, могат да загубят сериозен процент от клиентите си, съветват специалисти.

Ето за планинското село Ковачевица, тенденцията е точно такава. От години не се инвестира в развитието на туризма там. Няколко влиятелни бизнесмени, издатели и феодали като кметският наместник, са взели селото в свой плен и пречат на чистият туризъм, жалват се хората от селото. Дават пример че съседното село Горно Дряново започва да предизвиква по голям интерес за посещение отколкото Ковачевица.

„В Горно Дряново има вече няколко къщи за гости и едно хотелче, които правят повече нощувки от най – известните същи и хотелчета в Ковачевица.

Горно Дряново е живо село, хората гостоприемни, предлаган селски уют на много по добри цени, а услугите им са безценни. Къде в Ковачевица предлагат къщи за гости с иконом, с услугата да ти сготвят автентична родопска храна? Да, в Горно Дряново това се предлага като услуга. Имаме много доволни клиенти. Храната е домашна, продуктите от селото… Това липсва на Лещен, Ковачевица, Огняново, Гърмен… Хората идват на село да опитат уникалната храна на Родопите а не консерви и продукти от Лидл или Т маркет, манджи о вкусени с вегета или полуфабрикати. Занапред ще печели само този, който предлага качествен продукт а не този, който внушава че предлага такъв. Дано всички си вземат поука.“ Това е становище от местен туроператор, който има опита и предлага доста туристически услуги от региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене