Изготвя се комплексен проект за параклиса св. „Архангел Михаил“ край Дъбница

„Показаното строителство на постройката в местността „Архангел Михаил“ край  Дъбница не представлява готовия параклис, а това е вътрешна закрита постройка, която ще е част от комлекса“ . Това съобщи за Топ Преса Андон Костов  от село Дъбница, който поиска да уточним ситуацията около строежа,  за да не изпадат в заблуждение  миряните, които с нетърпение и трепет следят строителството  и очакват завършването на новата християнска обител над село Дъбница.

Костов съобщи че в момента се подготвя от архитекти в столицата комплексен проект за цялостното строително мероприятие на вакъвския терен. Проектът ще премине през съгласуване с Министерството на културата, след което ще започне и същинското строителство.

Въпреки, че терена е вакъвски, по настояване на археолози и техни проучвания се изисква архитектурен проект за цялостното строителство на комплекса,  уточни Андон Костов.

Иначе, в красивата местност над село Дъбница, която носи името на Архангел Михаил след много труд за прокарване на вода, ток, интернет и монтиране на красивата дървена беседка, която бе докарана на детайли и сглобена на място, кацна и  изградената от групата самоотвержени доброволци още една постройка, която ще служи като закрита беседка, която да се ползва от миряните при лошо време.

Иначе, външният интериор на дворното място на параклиса вече представлява красива гледка с беседка за отдих  и почивка на миряните, чешма с величествени орли, които гордо пазят християнството, водата и вярата на българите от гърменското село Дъбница и целият Гоцеделчевски регион.

Красивата местност над село Дъбница, която също носи името на светията Архангел Михаил след изпълнението на  проекта ще се превърне в истински оазис на вярата, съчетан с красивата природа.

За строителството на храма освен многото доброволен труд, голям принос имат и многобройните дарители, които продължават да помагат със средства и материали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене