Второто издание на литературния конкурс на НЛРС-СЛРБ за деца е с нов регламент

От 1 ноември 2021 г. до 31 януари 2022 г. ще се проведе второто издание на конкурса за къс разказ за деца на тема: „Един ден сред природата на България“. Организатор е Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“(НЛРС-СЛРБ), като конкурсът е под почетното председателство на председателя на Националната организация инж. Васил Василев.

За разлика от предходната година децата ще бъдат разделени в две категории. В първата попадат малките творци до 10 годишна възраст. Награди са предвидени за класираните на първа място – стъклен плакет, грамота и парична награда в размер на 300 лв., второ място – грамота и парична награда в размер на 200 лв., и трето място – грамота и парична награда в размер на 100 лева.

Във втората категория участват деца от 11 до 15-годишна възраст. Наградите са, както следва: за първо място – стъклен плакет, грамота и парична награда в размер на 300 лв., за второ място – грамота и парична награда в размер на 200 лв., и за трето място – грамота и парична награда в размер на 100 лв.

Литературният жанр е известен – къс разказ с обем до 3 машинописни страници със сюжет от общуването на човека с природата – растения, животни, птици, риби и др., като творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.

Награждаването ще се извърши непосредствено след определянето на победителите, съобразено с програмата на УС на НЛРС-СЛРБ.

Най-добрите разкази ще се публикуват по преценка на журито и със съгласието на авторите в печатните изданията на НЛРС-СЛРБ, на сайта SLRB.BG и Facebook страницата на Националната организация.

Всички желаещи да вземат участие в конкурса могат да изпращат своите произведения на е-mail: snejina_mihailova@abv.bg или на адрес: гр.София 1040, бул.”Витоша” 31-33, до Снежина Михайлова, в срок до 31 януари 2022 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене