Директорът на Историческия музей в Разлог Христина Манова със специален приз за образователни дейности в музея

В Деня на Народните будители директорът на Историческия музей в Разлог Христина Манова получи заслужено отличие за музейна образователна дейност. На официална церемония днес в София г-жа Манова получи приз от зам.- министъра на Културата доц. Пламен Славов. На събътието присъства и кметът на общината инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметовете Иван Гюров и Гергана Колчева – Фарфарова.

Наградата се присъжда за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на образователни програми. Тя е учредена от Министерството на културата в съответствие със Споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието и науката.

„С изключителна признателност поздравяваме всички музейни работници, партньори от училища, институции и доброволци, които в партньорство с музейните работници организират интересни, вдъхновяващи и полезни образователни дейности за деца в музея в Разлог“, споделиха от ръководството на общината.

Инициативите се провеждат, както през лятната ваканция, така и през учебната година – отбелязване на национални празници, исторически и др. годишнини и др., които дават възможност децата да опознаят културата, миналото, обичаите и традициите на родния край, да научат повече за българския химн, герб и трибагреник. През лятото на тази година една от особено забележителните срещи бе с представителите на Национално хайдушко движение.

Специални поздрави за директора на историческия музей Христина Манова – за родолюбивата дейност и всички образователни инициативи за деца и ученици, привличането на туристи и превръщането на музея в съвременна и развиваща се културно-историческа институция в община Разлог, отправи още ръководството на община Разлог.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене