„Горилата“ става тузарски квартал на Гоце Делчев?

Общинският съветник от МК Движение за радикална промяна Българска пролет /АБВ/ в Гоце Делчев Росен Думанов извади от нафталина свое старо инвестиционно намерение, отлежавало като идея 15 години на последното заседание на местния парламент.

Още през 2006 г. той получава одобрение от институциите за застрояване с жилищни сгради на 4936 кв.м собствен терен в местността Горила, за която има и одобрен ПУП. Идеята му да вдигне малък квартал от 7 двуетажни сгради, всяка със застроена площ от 100 кв.м и с по 2 паркоместа, стига до издаване на строително разрешение, но залисан в развитието на другите си бизнеси, Думанов я изоставя за по-добри времена. От няколко дни тя отново е на дневен ред и чрез фирмата си „Интерпред партнер“ АД той започна отново да събира разрешителни, тъй като старите са с отдавна изтекъл срок.

Думанов е един от най-успешните бизнесмени в региона. Основният му бизнес е производство на тоалетна хартия, но има и доста фирми с други дейности. Наскоро той инсталира във фабриката си една от най-модерните технологични линии за производство на тоалетна хартия, спечелена по проект на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност, чиято обща стойност беше 3,6 млн. лева, от които 1,27 млн. безвъзмездно европейско съфинансиране. През 2016 г. бизнесменът получи от тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова годишната наградата „Златна мартеница 2016“ в категорията за компания, наложила на пазара продукти под собствена търговска марка и завоювала доверието на българските потребители.

Думанов бе сред първите бизнесмени в Гоце Делчев, подпомогнали финансово местната болница при първата вълна на коронакризата, но често се ангажира и с обществени каузи – той е автор на идеята в град Гоце Делчев да бъде изграден един модерен и функционален съвременен символ, наречен Кулата, с който младият архитект Георги Белянов спечели престижна награда за иновативно архитектурно и художествено решение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене