Четвъртокласници от ОУ „Никола Парапунов“ събраха дарение за свой приятел

Изключително благородна постъпка, която е вдъхновяващ пример за това, как децата могат да се изградят като отговорни личности и достойни човеци, които са съпричастни и добри. Четвъртокласници от ОУ „Никола Парапунов“ – Разлог с помощта и подкрепата на свои родители през лятото на тази година продават направена от тях домашна лимонада с естествени продукти (лимони, мед, мента и лавандула). Събраните средства дариха на майката на свой приятел, който има известни двигателни затруднения.
С много старание и отговорност Иван и Тими решават да организират своята дейност. Така през лятото зарадвали деца и възрастни от квартала с чудесна домашна лимонада, помощ за която получили от своите родители.
Събраните пари решават вместо да вложат в модерна компютърна игра – да дарят на свой връстник, който е отглеждан единствено от майка си, която с много постоянство и отговорност се грижи сама за него. Досега единствената помощ, която е получавала е от община Разлог и с дарението на двамата четвъртокласници, семейството получава не само финансова подкрепа, но и огромен жест на човещина, съпричастност и пример, как все още въпреки тревожното време, в което живеем има възрастни, които са достойни хора и възпитават достойни деца.
В инициативата със закупуване на приготвената от децата лимонада се включва и класната им ръководителка Жана Барова. Майките на двете момчета с много любов и отношение насочват децата към това, как самите те въпреки възрастта си могат да правят големи постъпки и дела, да бъдат съпричастни и добри хора.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене