Храмът на Ванга събира стотици миряни на Петковден

Миряни от цяла България ще се съберат на 14-и октомври, четвъртък, в Рупите, за да почетат храмовия празник на църквата „Света Петка“, построен от пророчицата Ванга. Празничният ден ще започне с тържествена света литургия. Хората ще запалят свещи и ще присъстват на богослужението. Те ще положат след това цветя на гроба на ясновидката и ще се поклонят пред паметта й. На хората ще бъде раздаден безплатен курбан.

„До момента са ни дарили 7 агнета за курбана. Те са не само от вярващи от Петричко, а и от София, Русе, Симитли, Котел. Ванга на този ден винаги е раздавала безплатно храна на хората. Затова нашият курбан също е безплатен. Той обаче не се раздава, за да се носи вкъщи, а да се се хапне тук, в манастирския комплекс. Осигурили сме необходимите съдове, които ще раздадем на миряните”, каза  управителят Серафим Иванов.

Той увери, че хората не спират да посещават комплекса в Рупите. Те почитат Ванга като светица заради добрините, които е сторила приживе на хиляди нуждаещи се от нейната подкрепа, като им е вдъхнала своята вяра, любов и кураж. И вярват, че пророчицата продължава да им помага и да ги закриля.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене