Какво става в Англия? Къде е истината? Читатели на Топ преса опровергават национални медии от ранга на Daily Мail

„Пълни глупости!“ С този израз най-често читатели на Топ преса, наши емигранти в Англия, опровергават информацията за недостиг на продукти от първа необходимост в магазините на острова. Снимка с празни рафтове и информация за криза във веригите за храни и бензиностанции публикува националното издание Daily Мail , а в България информацията се разля в ефира и интернет чрез преглед на английския печат на агенция Фокус.


Ето каква картина обрисуваха двете национални медии:
През уикенда британските супермаркети се сблъскаха с приток на купувачи, оставящи зад себе си празни рафтове. Всеки шести британец декларира, че „не може да купува основни хранителни продукти“, а един на всеки трима вече започва да купува коледни консумативи преди очаквания недостиг през зимата. Снимки в медиите показват празни секции на някои супермаркети в Обединеното кралство, които вече не разполагат с месо, плодове и замразени храни, пише британският таблоид Daily Мail, цитиран от Агенция „Фокус“.
В събота сутринта рафтовете на магазините във Великобритания бяха празни и милиони купувачи казват, че не са могли да купят основни храни през последните две седмици, тъй като кризата във веригата на доставки във Великобритания продължава.
Според Daily Mail са били разпродадени месните продукти, плодовете и замразените продукти, а в навечерието на празниците клиентите се презапасяват с тоалетна хартия и бутилирана вода.
Нови данни от Службата за национална статистика (СНС) показват, че приблизително един на всеки шест британци не е успял да купи основни хранителни продукти през последните две седмици, което е последният признак на паническо пазаруване във Великобритания.
Снимката с празните рафтове е на Дейли Мейл.
Тъкмо обратното показват снимките на читателите на Топ преса, активно коментиращи във профила на медията във Фейсбук.


„Не е истина. Магазините пукат по шевовете“- твърдят читатели на Топ преса на острова. Според читателите ни снимките с празните рафтове са стари , от 2020 г. , когато заради пандемията имаше масово запасяване с хранителни продукти.
Читателските коментарите валят безпощадно в духа на:
„Няма нищо такова. Пълни глупости. Всичко има, нищо не липсва. Недостиг на шофьори – да.
И въпреки това, хората съумяват да не ни оставят без гориво. Но това за магазините е смехотворно. Няма такова нещо. Пълна лъжа! Свалете статията, за да не ви пада реномето с жълтини“, пишат читателите на Топ преса.


В снимките не се уточнява в кой град са направени, което допринася за двете крайни мнения. Важно е също така, че читателите следят какво се случва както при тях в Англия, така и тук в България. Намерилите по-добър живот в Обединеното кралство не спират да се интересуват от родния край и предпочитат да се информират и да бъдат в контакт с най-голямата медия в Югозапада – Топ преса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене