Ексклузивно! Как така Агенция по Храните с години не може да разбере, че месари от Гоце Делчев газят закона!

Нужно ли беше икономическа полиция и НПО „Равни пред Закона“ да се намесят, за да се види че в град Гоце Делчев и региона и недобросъвестни производители и търговци, които откровено се подиграват със здравето на потребителя? След като разкрихме фактите, по скандала с местни продукти „Бай Илия“, редакцията ни буквално беше залята от подобни въпроси и апели. Как така за едни закон има за други – не? Къде са били служителите на Агенцията по храните, за да забележат че с години продукти „Бай Илия“ произведени от Петър Копривленски се продават по щандовете на вериги магазини „Стоджа“, малките супермаркети и дори складове на едро. Как така управителите на въпросните търговски обекти са си затваряли очите да продават кюфтета, кебапчета и суджук без нужният сертификат за качество. Медията ни се обърна към НПО „Равни пред закона“, от които тръгна скандала. Те дадоха становище по въпроса:

„Подобна акция по наши сигнали се проведе на територията на няколко града в страната, един от които беше град Гоце Делчев. Прави впечатление че повечето производители, спазват закона и вършат дейността си съобразно него. Навсякъде обаче има и такива, които са тихи но некоректни играчи. Тайно се „снушават“ или „сдушават“ с местните институции и работят „под масата“. Така докарват стоката си на по добра цена. Хората са доволни, те печелят добре, за съжаление страда конкуренцията, държавата я няма а хората не знаят в случая, какво точно слагат на трапезата си. Сигналите по подобни теми продължават да идват при нас и ние ще ги работим един по един..“ коментира Светослав Николов от НПО „Равни пред закона“.

В следствие на това становище Топ Преса ще оправи официално питане по ЗДОИ до директора на „Агенцията по храните“ – Гоце Делчев д-р Михаил Бащавелов, защо се стигна до тази скандална ситуация с производителите на месо в Гоце Делчев. Правили ли са проверки изобщо на законният статут на местни продукти „Бай Илия“ в Гоце Делчев пуснати незаконно по магазините и кой си е затварял очите за това?

Очаквайте подробности!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене