И в неделя предимно лошо време

Хладна, дъждовна, а на места в планините и снежна есен ни чака в неделя. Максималните температури почти навсякъде в Югозаоадна България, включително и в София, са около 7° – 8°. По-високи са традиционно по Черноморското ни крайбрежие, където остана много ветровито.

През нощта по-значителни валежи ще има в Северозападна България, а в източните райони ще остане ветровито. Температурите в неделя сутрин ще са между и 10°, а максималните за деня ще са предимно между 10° и 15°. В Западна България ще продължи да превалява, но в останалата част от страната валежите временно ще отслабнат, а на изток и облачността ще се разкъса.

Там, както и морския бряг остава, обаче ветровито, с умерен североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще е облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Температури в курортите от 3 до 8 градуса.

Обширна област от високо атмосферно налягане ще определя предимно слънчевото време в по-голямата част от континента. Апенините и Балканите, обаче остават под влияние на обширния средиземноморски циклон и времето ще е облачно и дъждовно. В западните и централните райони от Балканския полуостров валежите ще са значителни.

У нас ще продължи да вали и в началото на новата седмица, в понеделник повече в Южна, а във вторник в Северна и Източна България. В сряда в по-голямата част от страната валежите временно ще спрат, но в четвъртък отново ще вали на много. Температурите ще се понижат и очакванията са границата между дъжд и сняг да се спусне поне до около 700 м надморска височина

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене