Глад за 170 работници в шивашкия бранш в Неврокопско! Надежда има!

Работата на шивашките фирми в Неврокопския край не спира въпреки епидемията от коронавирус. Поне това сочи справката на Бюрото по труда. Към дата 20 март огромната част от незаетите позици са точно в шивашкия бранш. В момента има глад за 170 работници в шивашки цехове и предприятия, които са в общините Гоце Делчев, Сатовча, Хаджидимово и Гърмен.

Собствениците на тези фирми търсят 34 шивачи с основно образование, други 76 се търсят, като те може да са и с начално образование. Необходими на шивашкия бранш са и 11 работници за спомагателни шивашки дейности, 12 кроячи, 28 гледачи. Не достигат и 9 машинни оператори за шиене на облекла.

В Гоце Делчев се намира и най-голямото шивашко предприятие, собственост на немски предприемач. Други работници освен шивачи почти не се търсят заради разпространението на коронавируса. Има обявени свободни позиции за трима сезонни работници в горското стопанство, за петима работници в производството на обувки, за трима сортировачи на камъни и за един помощник-възпитател.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене