До 8 ноември община Сатовча приема предложения как да се стопанисват спортните обекти

Общинска администрация Сатовча започна обществени консултации и приема мнения и препоръки на гражданството относно стопанисването на спортните обекти на територията на родопската община. Обществената консултация се прави с проучвателни цели преди общинското ръководство да е внесло темата за разглеждане в Общинския съвет. Това ще стане чрез приемане на Наредба за условията и реда за използването на спортните обекти – собственост на община Сатовча.

Приемането на въпросната наредба става на база Законът за физическото възпитание и спорта (чл. 103, ал. 2, т. 2). Той определя спортните обекти да се предоставят за ползване, да бъдат отдавани под наем, предоставяни на концесия и върху тях да се учредяват ограничени вещни права при условия и ред, определени в наредби, приети от общинските съвети.

Приемането на Наредбата има за цел определяне на реда и условията за предоставянето на спортните обекти – общинска собственост на община Сатовча, съобразно новата нормативна уредба, което ще доведе до пълноценното им използване както в полза на спортните клубове и организации, така и в полза на обществото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене