Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО доц. Милен Михов и Мария Цветкова се регистрира в ЦИК

Ние ще сме гаранция за държавния суверенитет и за правата на всички българи по света

С тези думи кандидатът за президент доц. Михов направи категоричната заявка за това, че заедно с Мария Цветкова ще отстояват само и единствено българския интерес, както във външната политика, така и в енергетиката, и в политиката по отношение на Република Северна Македония и Западните балкани.

Кандидатите бяха представени пред медиите от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов:

Водещото при нашата кандидатпрезидентска двойка Михов-Цветкова е, че те ще обединяват, а няма да разединяват. Те не се крият зад инициативни комитети. Доц. Милен Михов и Мария Цветкова са патриоти с достойна биография, които ще поставят политиките на ВМРО, които отстояваме от години. Ще се опитаме да наложим темата за промяна на Конституцията, за промяна на президентските правомощия. Още от 91-а година говоря за това. Защото виждате, че имаме разделено общество и мразещи се политици. В основата на нацията е суверенитетът.

На журналистически въпрос за позицията на Великотърновския университет относно доц. Михов Красимир Каракачанов отговори:

Видяхте ли подпис под вчерашната позиция? Нямаше. Как се нарича нещо без подпис? Анонимен донос. По Закона за висшето образование има три форми на управление – Общо събрание, Академичен съвет и Ректор. Но писмото не е подписано от нито един от тези субекти.

Самият доц. Михов обясни, че е бил уволнен в първия работен на тази учебна година по аргумент на КТ за уронване на престижа. Единият довод на ректора е, че като депутат съм пуснал сигнал до главния прокурор за неправомерно обучение на италианските студенти. Прокуратурата е свършила работата си и доколкото знам сигналът е приет и ще отиде в съда. Моето действие като депутат няма общо с уронването на престижа, обясни Милен Михов.

Припомняме, че доц. Милен Михов е номиниран за кандидат за президент от Националния младежки комитет на ВМРО и на българи в Македония. Кандидатурата бе приета единодушно на заседание на Изпълнителния комитет на Организацията.

Доц. Михов и Цветкова влизат в битката с ясна концепция за промяна на правилата в политиката, като за тях водещи са няколко основни приоритета:

Гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националния интерес;
Силна армия и отбрана – продължаваме възраждането на Българската армия. Тя е гарант на суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите;
ВМРО иска смяна на правилата – нова Конституция и разширяване на президентските правомощия. Народът иска промяна, а получи подмяна!
Нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света;
Защита на традиционното семейство, на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа;
Енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на „Зелената сделка“, изграждане на АЕЦ „Белене“ и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене