Благоевградски консорциум и столично дружество се конкурират кой да прави пътната маркировка в Благоевград срещу 550 000 лв.

Благоевградският консорциум „СИГ-МАРК- 21“ ДЗЗД между фирмите „Стилстрой М“ на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев и „Биспуд” ЕООД на Светлана Терзиева и столичната фирма „Битулайт” ООД с управители Антон Тасков и Александър Тавралийски влязоха в конкуренция кой да изпълни обществена поръчка за над половин милион лева на община Благоевград. Заданието е хоризонтална пътна маркировка на пътища и улици през следващите три години – 2022, 2023 и 2024, а предвидената сума е 550 000 лв. без ДДС, или 660 000 лв. с ДДС. Сред условията към бъдещия изпълнител общината е посочила изискване през последните 5 г. кандидатите да са изпълнили минимум 1 дейност с предмет и обем на настоящата поръчка.

В момента хоризонталната пътна маркировка се прави от ДЗЗД „СИГ-МАРК-2015“. Обединението на двете фирми, които отново кандидатстват да изпълняват поръчката, от 3 г. върши същата дейност в общината, а качеството периодично предизвиква взрив на гражданско недоволство, тъй като само за дни от искрящата бяла маркировка на пешеходните пътеки няма и помен. Акциите за ударно обновяване на маркировката редовно предизвикват гнева на благоевградчани в социалните мрежи, като недоволството е в две посоки – некачествени бои и работа в най-натовареното с трафик време, вместо да се прави нощем, когато движението по улиците е далеч по-рехаво. Преди година по повод поредно боядисване на пешеходните пътеки преди първия учебен ден бившият общински съветник, собственик на строителна фирма, Димитър Урдев шеговито предложи на общината да организира ученически конкурс децата сами да боядисат с водни боички пешеходните пътеки пред училищата, като бе готов да се обзаложи, че оцветяването ще издържи по-дълго от направеното от ДЗЗД „СИГ-МАРК-2015“.

Припомняме, че единият участник в консорциума – „Стилстрой М“ ООД, е част от строителното обединение, което преди 2 г. ремонтира площадното и подплощадно пространство от хотел „Ален мак“ до пощата в центъра на Благоевград. За лошото качество на строителните дейности и появили се множество течове сигнали в общината многократно подават собствениците на помещения в подплощадното пространство, които не могат да ползват имотите си заради направени сериозни пропуски по време на грандиозния ремонт за над 6 млн. лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене