Сиди от ВМРО сезира СРЗИ за нарушение на противоепидемичните мерки от здравния министър

Стойчо Кацаров не спазва собствените си разпоредби и ходи без маска в НС

Това става ясно от видео, качено в профила във „Фейсбук“ на члена на националното ръководство на ВМРО Александър Сиди. То е придружено и от кадри от въпросното посещение.

Да гледаме какво прави Кацаров или да четем заповедите му, пита още войводата и допълва:

Само преди няколко дни министър Кацаров обрече на смърт ресторантьорския и развлекателен бизнес в страната, издавайки своя заповед, с която се ограничава възможността им за работа. Заповед, която също така налага стриктно използване на маски на закрито.

Това обаче не му пречи нагло и цинично да не спазва собствената си заповед, стоейки без маска в парламента!

Повод за острата реакция е вчерашното посещение на здравния министър Стойчо Кацаров в парламента. По време на мащабния протест на ресторантьорите срещу новите мерки, които ще доведат до финансов колапс целия сектор и ще обрекат на мизерия стотици хиляди домакинства Кацаров си позволи да се разхожда необезпокояван, без да сложи задължителната за всички, според собствената му заповед, маска в закрити пространства.

Още днес (бел. ред.– вчера, 08.09.21 г.), пускам сигнал до столичната РЗИ, за да може да бъде глобен министър Кацаров, категоричен е Сиди във видеото.

Без значение дали си народен представител, министър или президент, ти си длъжен да спазваш законите в тази страна, приключва обръщението си той.

Ние от ВМРО нееднократно сме заявявали своята позиция, че е важен контролът на вече съществуващите мерки, а не непрестанното налагане на нови правила, които застрашават цялата икономика. С какви очи ще изискваш от един собственик на заведение да затваря в 23 часа, когато ти самият не си слагаш предпазната маска, която е задължителна от година половина и ти препотвърждаваш това правило в последната си заповед, която е в сила от 07.09.2021 г.?

Това е не само лицемерно. Това е демонстрация на арогантност. Ето защо настояваме директорът на СРЗИ д-р Пенчев, да наложи наказание на лицето Стойчо Кацаров по надлежния ред.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене