Болницата в Разлог с модерна апаратура за диагностициране на рак на гърдата

Министерство на здравеопазването обяви месец октомври за месец за борба с рака на гърдата. Болницата в Разлог разполага с една от най-модерните ехографски апаратури в Югозападна България. Има скенер, мамограф и сонда за диагностициране.

Повече от 50 000 лв. са вложени в техника и оборудване за ранно диагностициране и лечение, но за съжаление поради различни субективни и обективни причини жените в активна възраст в района, пропускат този изключително важен момент за здравето си – навременни прегледи.

Ранната диагностика на заболяванията на млечната жлеза и в частност на рака на гърдата е от изключителна важност предвид голямата социална значимост на заболяването. Мамографията в рентгеновото отделение в болницата в Разлог позволява откриването на туморни образувания с малки размери.

Жените на възраст между 20 и 40 години могат да правят прегледи в ехографския кабинет на отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог и е изключително важно минимум един път в годината да се преглеждат профилактично, за да има възможност за бързо, навременно и ефективно лечение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене