Феновете на „Пирин“(Благоевград) искат наказание за вандалските изпълнения на „сините“ фенове. БФС частично затвори стадиона в областния център

След зрелищното „изпълнение“ на феновете на Левски на мача с „Пирин“ завчера феновете на Пирин изпратиха гневно писмо до БФС и МВР

В него те искат строги и безкомпромисни наказания за левскарите, които нападнаха полицаи и публика с всякакви непозволени средства. Хората на Борислав Михайлов реагираха – наложиха глоби и затвориха половината стадион „Христо Ботев“ за домакинството срещу „Локомотив“(Пловдив) в последния кръг на „А“ група.

Както съобщихме след мача, за да не създава допълнително напрежение на стадиона, полицията арестува 11 от феновете на Левски край Дупница. След разпити част от тях бяха освободени, а 2-ма останаха зад решетките, тъй като те са най-агресивните нападатели и онези, които раниха двама полицаи, настанени в болница. Ето какво искат феновете от отговорните институции:

СТАНОВИЩЕ
На фенклубовете на Пирин относно инцидентите по време на мача Пирин – Левски на 14.05.2016 г.

Господа членове на ДК на БФС, феновете на Пирин изразяваме категоричното си мнение, че постъпките на феновете на Левски малко след началото на снощния мач трябва да бъдат санкционирани по най – строг начин. Категорични сме в твърдението си, че фенове на Пирин не са участвали в провокации и действия пред сектора за гости на ст. Христо Ботев. По наша информация и по това, което се виждаше от сектора с домакинските фенове, ние твърдим следното – видимо дрогирани и пияни лица нападнаха служители на ОФК Пирин и органи на МВР с цел да могат да влязат без билети и да вкарат забранени от закона и наредбите на БФС оръжия, пиротехника и алкохол.

Оставаме на страна, че тези простъпки не отговарят на името на клуба, на който се представят за фенове. Няма да говорим и за това за кой път се случват подобни инциденти с фенове на Левски 1914, които не са провокирани от нищо и никого. С настоящето становище заявяваме, че наши фенове на са участвали и не са имали никакъв пряк допир до гостуващите фенове на ст. Христо Ботев, както в момента сините „деятели“ се опитват да се оправдават. Единственият начин за превенция и санкциониране на подобни прояви е в ръцете на отговорните фактори в БФС и МВР. Пирин е клуб с велика история и има публика с богата спортна култура, която винаги е била за пример. Ако искаме да има повече такива фенове и пълни стадиони, господа от ДК бъдете строги и безкомпромисни.

С уважение:
Мирчо Ангелов – председател на Пирин СС
Методи Кехайов – представител на Грийн Ийгълс

Сякаш като отговор на тази декларация от ДК на БФС постановиха, стадион „Христо Ботев“ да бъде частично затворен за предстоящото последно домакинство на орлетата за първенството на А група. Двубоят с Локомотив Пловдив ще може да бъде наблюдаван на живо, но само от първите два блока, от страната на главния вход. Орлетата са наказани и с имуществена санкция от 3000 лв. за хвърлени предмети.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене