Дамите от сдружение „Движение – Ние жените“ посетиха Църногорския манастир „Св. св. Козма и Дамян“ и Земенския манастир „Св. Йоан Богослов“

Сдружение „Движение – Ние жените“ проведе изнесено заседание на членовете, използвайки топлите слънчеви дни.  Групата от 45 човека посетиха Гигинския манастир, Земенския манастир и родното място на Георги Димитров село Ковачевци. Увлекателните беседи в Гигинския – Църногорски манастир „Св. св. Козма и Дамян“ на отец Борис и екскурзоводката в Земенски манастир пренесоха посетителите в друга епоха. Настроението повиши градуса си  по време на обяда заради вкуснотиите, който дамите сами бяха направили и специалните напитки. Възмутени от липсата на указателни табели към обектите и затворения Дом-музей  на Георги Димитров дамите решиха да продължат пътуванията с една нощувка  в края на месеца докато времето е хубаво с новата дестинация: Велинград-Батак– пещера „Снежанка”-Пещера-Перущица- Пловдив – Пазарджик. Желаещите да се присъединят към групата могат да прочетат програмата и да се запишат в офиса на „Алфатур”-Благоевград.

ПРИМЕРНА ПРОГРАМА:

„Л О В Ц И   НА   П Е Ч А Т И”

Велинград-Батак– пещера „Снежанка”-Пещера-Перущица- Пловдив – Пазарджик

Ι– ви ден 30.10.2021г./събота/-07:00 ч. Отпътуване от Благоевград по маршрут: Симитли-Юндола-Разлог-Велинград. Свободно време във Велинград„СПA-столица на Балканите“.Титлата е присъдена на Конференцията на Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите (ИХРА), състояла се в Монтерей, Мексико. От 2005 г и „СПА – столица на България“. Посещение на Исторически музей.

-Отпътуване за Батак и разглеждане на Исторически музей, църквата “Света Неделя” която вече не се използва за богослужение; в нея са запазени костите на загиналите в Баташкото.Храмът е обявен за държавен музей за национален исторически паметник на културата.

-Отпътуване за пещера „Снежанка”. Името си пещерата получава заради оприличени пещерни форми наподобяващи приказната героиня. Включена е в Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз под номер 37 има печат на БТС.

-Отпътуване за град Пещера. Настаняване в хотел „ХИЙТ”. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града с възможност да се посетят: Музея на автомобилите на Социализма, Историческия музей, Църквата „Свети Димитър” и Паметник костница на загинали за свободата на България.Вечеря. Нощувка.

ΙΙ– ри 31.10.2021/неделя/-8:00 ч.Закуска.Освобождаване на хотела. Отпътуване и разглеждане за град Перущица и Историческият музей. Отпътуване за град Пловдив. Пешеходна обиколка в старата и новата част на града. Свободно време.

-Отпътуване за град Пазарджик и посещение на Катедрална църква „Свето Успение Богородично“ , Регионален исторически музей – Пазарджик и Художествена галерия „Станислав Доспевски“ които са включени в Стоте национални туристически обекта в България. Пристигане  в Благоевград късно вечерта.

 

Цена на човек: 98.00 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус от и до Благоевград;
  • Нощувка със закуска и вечеря в х-л „ХИЙТ” гр. Пещера.;
  • Посещение на гр. Велинград; гр. Батак; гр. Пещера;гр. Перущица; гр. Пловдив; гр. Пазарджик ;
  • Посещение на пещерата „Снежанка”;
  • Техническо обслужване на групата.

Цената НЕ включва:

-Медицинска застраховка – 2 лв. на ден;

-Разходи от личен характер;

-Входни такси за обекти и прояви посещавани по програмата или извън нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене